Ja tenim aquí l'entrevista als capitans del sènior Club Handbol Empordà-Construccions Montero, Isidre Naranjo i Alfons Fina.

12.03.2014 17:06

 

Ja tenim aquí l'esperada entrevista dels capitans del sènior Club Handbol Empordà-Construccions Montero, a continuació descobrirem tots els seus opinions sobre diversos assumptes de l'actualitat del club.
 
 
 

 - Quina és la vostra valoració de la temporada actual del primer equip, amb possibilitats d'ascendir? 

 
*Alfons:_

Personalment crec que estem realitzant una temporada adequada per l'equip que tenim, tot i que encara tenim molt marge de millora, el nostre nivell esportiu ens ha de dur a aspirar no només a l'ascens si no a alguna cosa més. Hem estat treballant durant tot l'any per assolir aquest objectiu, i ho seguirem fent per un cop assolit aconseguir-ne d'altres.

 

* Isidro:_

Esportivament parlant la temporada va bé, hi ha molts jugadors veterans de l'equip que sempre han jugat en categories superiors a la que estem, així que la bona temporada que estem fent era una cosa previsible segons el meu punt de vista. També compte que és el segon any de l'entrenador i els nous conceptes estan més assentats i treballats. Possibilitats d'ascendir? Tal com anem ara a 2014.03.10, tenim moltes, ens falten pocs punts per fer-ho matemiticamente i l'equip aguanta bé.

 

 
 
 
 

-Els resultats, i en molts moments el joc, són millors aquest any que la temporada passada, que ha provocat aquest canvi?

 
  * Alfons:_
 
   Principalment es deu a que tenim un any més d'experiència amb el nostre entrenador, això fa que ja coneguem com vol que juguem i tinguem una base de jugades o inici de jugades ja coneguda i que sabem com hem d'executar per tal que tingui èxit. També es deu a que la categoria d'aquest any és inferior a la de la temporada passada,encara que el canvi de nivell tampoc és massa notable. 
 
  *Isidro:_

Bé com ja he dit els nous conceptes tàctics que van ser introduïts la temporada passada segueixen sent els mateixos, amb petites variacions. A això hauríem de sumar que molts jugadors no haviem jugat junts fins a l'any passat i ens cost compenetrar, ara això ha canviat a causa dels entrenaments ia portar gairebé dos anys jugant junts.
Pel que fa als resultats cal tenir en compte que estem en una categoria inferior i és normal que ens vagi millor ara que l'any passat.

 
 
 
 
 

   -Com valoreu el paper dels juvenils en els entrenaments i en els partits? 

 
 
   *Alfons:_
 
   Són un actiu molt important per l'equip ja que són el futur de l'equip, com més aviat s'incorporin a la vida d'equip sènior millor tant per ells com per nosaltres. A més, gràcies a ells durant la setmana podem realitzar entrenaments més intensos i als caps de setmana col·laboren en els nostres resultats, cada vegada amb més implicació i pes dins l'equip. És normal, però, que encara tinguin un paper secundari, no són ells els responsables de tirar endavant l'equip actualment, això ho hem de fer els jugadors sèniors més experimentats; ells han d'agafar experiència per quan nosaltres no hi siguem siguin capaços de resoldre els partits.
 
   *Isidro:_

Els juvenils estan fent un bon paper aquest any, per culpa de les lesions, alguns jugadors més veterans han vist reduïts els seus minuts i els nois juvenils estan aprofitant bé aquesta circumstancia. Com és normal, tenen alguns errors, però són propis de l'edat i la inexperiència. A mesura que ha anat passant la temporada han millorat molt en certs aspectes del joc, això suposa una ajuda molt bona per a l'equip.

 

 
 
 
 

   -Mirant el futur, com veieu l'equip sènior? Alguns de vosaltres haureu de donar pas a un canvi generacional, no?  

 
   *Alfons:_
 
   Tenim alguns jugadors del club que actualment per circumstàncies diverses no hi són si no que estan en altres equips, això fa que dins l'equip sènior hi hagi una diferència d'edat significativa entre el jugador més veterà i el més jove; si a poc a poc poden tornar al club i jugar a l'equip sènior veig que hi haurà una bona continuïtat ja que podran aportar la seva experiència i ajudar els qui s'han quedat al club a mantenir l'equip. Mentrestant, els veterans estem a l'equip amb moltes ganes, fent tot el possible per poder mantenir el nivell esportiu i per aportar tota la nostra experiència. El canvi generacional es donarà sí o sí, més tard o més d'hora hem de deixar pas als que pugen.
 
 
   *Isidro:_

Sinceramente creo que el club tiene un problema en ese aspecto. Este año hay muchos jugadores veteranos de 29, 30. 32 años, y a parte estan los juveniles, con algun jugador de edad intermedia. No hay una generacion de 24, 25, 26 años que puedan coger el relevo generacional y ayudar así a que los juveniles vayan cogiendo rodaje. Si los jugadores veteranos se retiran será muy dificil conformar un equipo de balonmano de caras a la temporada siguente o a la otra.

 

 
 
 

 

-Fa dos anys es van produir canvis importants al club: entrenador nou del sènior, director esportiu nou, reestructuració d'equips, entrenaments, etc. Creieu que el club va per un bon camí esportiu?

 
 
   *Alfons:_
 
  El club necessitava una renovació, malauradament l'handbol és un esport minoritari i costa molt aconseguir engrescar mainada perquè s'apuntin ja que per davant sempre tenen el futbol, per això crec i valoro molt positivament tots els canvis que ha realitzat el club aquests dos últims anys. La gent que s'ha incorporat al club són persones amb molta empenta i dedicació al nostre esport, a més tenen molt coneixement de com s'ha d'actuar i estan molt propers a la realitat actual de les escoles perquè mantenen contacte constant, això farà que el club creixi i puguem seguir gaudint de l'handbol a casa nostra durant molts anys. 
 
 
   *Isidro:_

Si, suposo que si, dic suposo perquè no estic molt al dia de les categories inferiors, però sí que puc dir que hi ha molts nens i joves practicant l'handbol. També es pot veure com hi ha gent que es preocupa per la base i per innovar, i buscar com atraure nous jugadors tngan l'edat que tinguin.

 
 
 

 

-Com valoreu la confirmació de la unió entre el Club Handbol Esplais i el Club Handbol Joventut Roses per la creació del Club Handbol Empordà?

 
 
   *Alfons:_
 
   Com ja he dit abans, el nostre és un esport minoritari, i tenir dos clubs diferents en dues poblacions veïnes potser no era la millor opció per cap dels dos. D'aquesta manera les col·laboracions són més senzilles i es nodreixen i beneficien l'un de l'altre. El temps ho dirà però de moment crec que la decisió ha estat molt encertada i significarà allargar i millorar la vida de l'handbol a la nostra terra.
 
 
   *Isidro:_

Com a jugador no he notat encara la diferència, però suposo que s'haurà notat molt en la base de l'equip, en els benjamins, alevins, infantils i cadets. Si la unió serveix per fomentar l'handbol entre els joves serà positiu.

 
   
 
 
 

 

-Com a capitans de l'equip, com veieu el treball que estan realitzant els dos presidents dins d'aquesta crisi econòmica per mantenir els clubs a la superfície?

 
 
   *Alfons:_
 
   En temps de crisi per tal de sobreviure es necessita imaginació i intel·ligència a fi de trobar solucions adequades en cada moment. Els dos presidents no van mancats d'imaginació i encara menys d'intel·ligència, això i el fet que han sabut envoltar-se de col·laboradors que els ajuden i s'estimen tant l'handbol com ells, fa que hagin sabut trobar el camí per mantenir els clubs sans i amb bones perspectives de cara al futur.
 
 
   *Isidro:_

En aquesta època de crisi l'àmbit esportiu s'ha vist perjudicat considerablemnte. Per rematar el tema nostre club és d'handbol i els esports minoritaris s'han endut el pal més gran en aquest aspecte, així que el fet que hi hagi un club d'handbol en aquesta crisi ja és tot un èxit.

 
 
 
 

 

-Finalment, quan decidiu acabar la vostra etapa com a jugador, us agradaria seguir vinculats al club d'alguna altra manera, com per exemple entrenador, monitor de la base, etc. ?

 
 
   *Alfons:_
 
 
   Des que es va crear el club que he format part d'ell i he estat vinculat d'una manera o altra, és una part de mi i ho seguirà essent quan deixi de jugar, però no podria dir quin serà el meu paper ja que de moment em centro en mantenir el que tinc actualment i ja es veurà quan arribi el moment.
 
 
   *Isidro:_

Espero que em quedin tot alguns anys més com a jugador, sempre que em respectin les lesions. Porto jugant a handbol des dels 6 anys i és la meva gran passió i el meu hoby. No em plantejat si seguiré vinculat al club quan em retiri. Val a dir que ja he fet entranador de nombrosos equips tant en l'Esplais com al Club Handbol Joventut Roses, suposo que podria tornar a entrenar algun equip, però el temps ho dirà.

 
 
 
 
 
Aquestes han estat les paraules dels dos capitans de l'equip, ara ja sabem que pensen i opinen de l'actualitat del Club Handbol Empordà.

 
 

                                                                             ¡¡¡¡GRÁCIES  A TOTS!!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Volver

Buscar en el sitio

© 2014 www.handbolemporda.es