Entrevistem Edu Berta, director tècnic del Club Handbol Empordà.

11.02.2014 16:52
 
 
Després de 2 anys com a director tècnic del club: 
 
 

Pots fer-nos un balanç des del teu arribada? 

 
Doncs el balanç ara mateix és molt positiu. Quan vaig arribar al club a principis de la temporada anterior, vaig exposar un projecte nou, que requeria canviar moltes coses, algunes molt importants i d’altres quasi no s’havien de canviar, ja que ja estaven funcionant.
Aquest nou projecte va agradar a la junta i vàrem decidir tirar endavant i posar en marxa el nou projecte.
L’any passat va haver-hi moments complicats ja que és varen fer molts canvis i no sempre ens canvis agraden a tothom, però mica en mica des de jugadors, tècnics i pares es van anar adaptant a la nova manera de fer i actualment la immensa majoria de la gent esta contenta amb els canvis realitzats.
A nivell organitzatiu, s’han instaurat uns normes internes de Club i una línia de treball a seguir a nivell de promoció, esportiu, d’organització interna, ... en definitiva en totes les àrees d’un club esportiu i que a mida que els van consolidant les noves propostes se’n van exposant de noves per intentar millorar a cada moment i no deixar mai de treballar pel bon funcionament del club.
A nivell esportiu, els canvis realitzats en la metodologia de treball i en els aspectes tècnics i tàctics a treballar, ens els equips on més es pot apreciar la millora, son en els més petits del club i en el equip infantil, on hi ha gran quantitat de jugadors nous. Amb els cadets aquest canvis costen més, ja que s’han de variar conductes que forces jugadors ja tenien molt interioritzades, però que mica en mica es van veient cosetes interesants.
També un dels principals objectius que em vaig marcar va ser que tots els equips i tècnics del Club treballessin sota una mateixa filosofia d’entendre l’handbol i de com volem que els nostres jugadors acabin jugant a handbol en el futur. En l’actualitat aquesta línia de treball ja es pot apreciar i tots els tècnics del club han respost molt bé a la proposta i l’han acceptada com a una bona eina de treball inclús mostrant gran interès en voler aprendre més continguts i conceptes per continuar millorant en la seva tasca com a tècnics.
Aquest fet, és dels que més m’agrada, ja que veure que les idees proposades son compartides per totes les persones del Club i que aquestes mostren un interès en aplicar-les i posar-les en marxa, em referma en continuar treballant en aquest projecte que tan just l’estem començant i ens queda un gran camí per recorre.
 
 

Com veus el treball i implicació dels entrenadoresdel club? 

 
Doncs mira, sembla que sabés que m’anaves a fer aquesta pregunta i ja en l’anterior he contestat bona part. Jejeje.
Com ja he comentat, tots els entrenadors que hi ha en l’actualitat en el Club els veig amb molta implicació i amb moltes ganes d’aprendre coses noves que això és el principal per qualsevol persona que vulgui ser un bon tècnic. Respecta l’any passat em incorporat nous tècnics, força joves i alguns amb poca experiència, però que amb la formació continuada que es dona des del club cada dia van millorant com a tècnics i la veritat que estic força content a tots ells.  

 

Que principals objectius et proposes per al futur dins del club? 

 
Doncs ara mateix el principal objectiu que tinc és el de poder consolidar la captació de nous jugadors i estabilitzar els equips de base, ja que són el pilar fonamental de qualsevol club esportiu.
Sense una base sòlida de jugadors de mini-handbol, hi ha varies parts del projecte que serà difícil poder dur a terme i si volem consolidar una manera de treballar i un sistema de joc dins del Club cal fer-ho des de la base.
A part d’aquest eix fonamental del projecte, un dels altres objectius que m’agradaria, és el que començar a instaurar una estructura més completa de funcionament dins del Club, amb la implicació de més pares i aficionats, per poder dur a terme més activitats i poder millorar les que ja estem duent a terme.
 A banda d’aquests dos aspectes, doncs.... buffff la veritat que hi ha un munt d’objectius que em ballen pel cap ara mateix, però que cal prioritzar aquells que facin possible en un futur tots aquests que ballen per aquí dins; i aquest son el tenir jugadors en el Club i pares implicats en l’activitat que realitza el seu fill, que no deixen de ser els pilars fonamentals de tot Club.


 

Veus amb opcions a l'equip sènior de pujar de categoria? 

 
Doncs aquí com a jugador d’aquest equip no puc dir altre cosa que, claaaaaar que si!!!, però com a director tècnic, que sempre m’he de mirar aquestes coses d’una manera més freda i objectiva, també crec que l’objectiu de pujar de categoria està dins les nostres possibilitats com a Club i que de moment el treball que s’està fent amb l’equip sèniors per part del seu tècnic és molt bona i a nivell del compromís del jugadors s’ha millorat molt respecte l’any passat. Amb aquestes dos coses, un bon treball i compromís del jugadors tenim els principals ingredients per poder pujar de categoria.
Ara mateix el pujar o no està en les nostres mans. Si continuem fent les coses ben fetes per totes les parts implicades es pujarà de categoria, però si ens despistem, la veritat que a la lliga hi ha varis equips que poden perdre contra qualsevol equip, però que a la vegada poden també guanyar a qualsevol, i aquests equips si no estàs molt concentrat en el que fas et poden arriba a complicar molt la vida i les aspiracions de pujar.
 
 
Si l'equip sènior ascendís de categoria: 
 

Veus factible esportivament mantenir l'equip en la segona catalana? 

 
Si es manté el grup de treball d’aquest any i els joves van agafant experiència i van aprofitant els minuts de joc que disposen en els partits, veig factible el poder mantenir-la.
Ara bé, cal ser conscients que la segona catalana ja ens trobem en equips amb jugadors de gran qualitat que han militat gran part de la seva vida esportiva en categories superiors o jugadors joves de clubs amb equips a categories superiors que estan en formació i estan lluitant a cada partit per aconseguir un lloc en aquest equip.
Això fa que et trobis en equips amb jugadors veterans i joves amb moltes ganes i bones maneres.
Es una categoria complicada, però que amb el grup que tenim actualment si es treballa dur i la gent s’implica al 100% es tenen opcions de mantenir.
Hi ha un handicap, que per desgràcia tenim tots els equips que juguen en pobles que queden lluny de les zones universitàries, ja sigui Girona o Barcelona i és que durant la setmana no pots contar amb varis jugadors de l’equip i que amb tot l’equip només puguis treballar 1 dia a la setmana. Aquest fet respecte a equips de Barcelona o més pròxims a Girona fa que tinguis una desavantatge que aquest any per la qualitat tècnica/tàctica de part dels jugadors de la plantilla es pugui superar, però que l’any vinent si pugem serà més complicat, ja que no es contarà amb aquest avantatge que en alguns partits aquests any és molt evident.
 
 
I per últim: 
 
Hem vist que últimament cada partit que el sènior juga a casa hi ha mes aficionats a les grades. 
 

Pots donar-nos la teva opinió sobre aquest fenomen? ,A què es pot deure?

 
Des del Club s’està donant molta importància en engrescar als més menuts a que vinguin a veure als mes grans del Club. S’han fet varies activitats (concurs de llançaments en els descans del partit, poder escollir el MVP del partit, ...) per engrescar encara a més gent i sembla que mica en mica la gent es va animant a venir als partits.
També crec que el fet de que tots els equips del Club treballin de manera més seriosa i que els jugadors vegin que els tècnics estem implicats amb ells, fa que s’engresquin cada vegada més amb tot el mon de l’handbol i que els hi entri “el gusanillo” per veure partits per la tele, anar a Barcelona o Granollers a veure partits d’ASOBAL o animar-se a venir a veure el partit dels sèniors.
El més difícil de tot és entrar en la dinàmica de viure l’handbol i no simplement venir a entrenar. I aquest dinàmica mica en mica es va assentant en el Club. Cada dia hi ha més jugadors que ja no venen només a entrenar, si no que venen a fer HANDBOL, a entrenar a allò que cada dia els hi agrada més i que estan esperant que arribi el dia d’entrenament per agafar la bossa quan acaba l’escola i venir cap al pavelló.
Tots aquests aspectes crec que son el que fa que cada vegada puguem veure més gent en el partit de sèniors i també cal dir-ho, en els partits d’altres equips del Club on també cada cop hi ha més companys (d’altres equips) que van a veure el partit dels seus companys i amics de Club.

 

 

Aquestes han estat les impressions del nostre director tècnic Edu Berta, gràcies per tot.

Volver

Buscar en el sitio

© 2014 www.handbolemporda.es