Entrevista amb el president del Club Handbol Esplais Marius Fina, a continuació totes les seves impressions.

21.02.2014 06:06

 

- Primer de tot, Em podries valorar la temporada que està realitzant l'equip sènior?
I una valoració general del club esportivament parlant?

 
Doncs la temporada de l’equip sènior es pot considerar molt bona a nivell de resultats fins ara, anem segons empatats de punts amb el líder i només hem patit dues derrotes a domicili. Pel que fa a joc, encara som un equip amb molts alts i baixos i ens falta ser més constants en els partits, tenim una bona barreja de jugadors joves i veterans i molt marge de millora.
Pel que fa al club, esportivament parlant, s’està fent un treball de base molt bo amb l’Edu al capdavant dels nostres entrenadors marcant una filosofia de joc i de comportament a la pista que creiem que és la millor línia a seguir. Cada equip lluita en la seva respectiva lliga amb moltes ganes i els resultats, en el que la base es refereix, tot i que sabem que les victòries són un incentiu, no creiem que sigui el més important, sinò formar persones i esportistes entregats.

 

 

- En aquests moments difícils econòmicament, creus que les institucions municipals ajuden prou?

 

És complicat dir que les institucions no ajuden, perquè si que ho fan, però en moments de crisi i com a president del club crec que en part han tirat pel camí més fàcil a l’hora de fer retallades i ens han deixat pràcticament sense recurssos econòmics (subvencions) a les institucions sense ànim de lucre i que aporten un bé social important al teixit  municipal. No obstant, ens consta que l’ajuntament està fent esforços per almenys dignificar i millorar poc a poc les instal.lacions esportives  municipals i no permetre que decaiguin més en la deixadesa que feia temps que patien. Esperem que gradualment es puguin anar reinstaurant els ajuts econòmics als quals podiem optar  anteriorment perquè sinó la majoria d’entitats estan pràcticament sentenciades a desaparèixer.

 

 

- Podries fer una valoració d'aquests anys des que existeix el conveni de col · laboració amb el Club Handbol joventut Roses?

 

Crec que és la decisió més encertada i beneficiosa que hem pres la junta del Club desde que en sóc president. En un món tan petit com és el de l’handbol, que dos clubs s’uneixin per col.laborar, ajudar-se i tirar endavant el dia a dia, em sembla magnífic. No conec cap més cas com el nostre, ni en handbol ni en cap altre esport a la zona i crec que té molt mèrit.

 

 

-Ara amb la nova creació del Club Handbol Empordà, Com veus el futur d'aquest esport a la comarca?

 

Aquest és el fruit de la col.laboració entre clubs i crec que és el pas més lícit després de veure que és el millor per crèixer tots junts i portar l’handbol a la resta de la comarca. Esperem que mica en mica vagin sortint més equips a l’Alt Empordà i fins i tot algun Club nou, com pot ser el cas de l’Handbol Vilafant.

 

 

-  Ens podries explicar què és el Club Handbol Empordà?, Quins són els seus objectius principals?

 

Com bé dic a la pregunta anterior, el Club Handbol Empordà és la culminació del conveni d’afiliació que fins ara hem tingut el Club Joventut Roses i el Club Handbol Esplais. Vista la bona entesa i el bon feeling entre la gent de les dues poblacions hem decidit continuar junts l’aventura de desenvolupar l’handbol a la comarca.Els objectius principals són: unir esforços, tan de personal com materials, per poder consolidar l’handbol a Roses i Castelló i sobretot poder apropar el nostre esport gradualment a les poblacions de la resta de la comarca. Creiem que hi ha molta feina a fer per donar a conèixer l’handbol a les escoles perquè tot i ser campions mundials del nostre esport, malauradament és poc conegut entre els nens i nenes degut al poc ressó mediàtic i sobretot  a la pèssima gestió que s’en fa dels triomfs de diferents clubs com  Barça o de l’equip de la selecció espanyola per part de les federacions d’handbol (espanyola i catalana).

 

 

- i per últim, en què creus que ha millorat la gestió esportiva del club, des de la incorporació a la direccio tècnica de Eduard Berta Alemany?

 

Bé, l’Edu ha fet una revolució interna espectacular als dos clubs; tenim la sort de comptar amb un director tècnic excel.lent, amb moltíssima experiència al món de l’handbol i amb una gran reputació, estem molt contents amb ell, ha marcat una línia de treball que va desde els més petits fins a l’equip sènior, ha reestructurat tot l’organigrama d’entrenadors, entrenaments i partits i fa funcionar la part esportiva amb una normalitat i eficiència dignes d’admirar. A part d’això ha marcat pautes de comportament a jugadors i entrenadors i recomanat aquestes mateixes als pares dels nostres petits jugadors, per tal de passejar el nom dels nostres clubs pels diferents poliesportius amb educació i savoir faire.Nomès afegiré que comptem amb un grandíssim director tècnic i millor persona, desde el primer dia s’ha fet estimar per tots i sempre hi és quan el necessites, mai té un no per resposta i és el primer d’ajudar en el que faci falta.

 

 

 

Aquestes han estat les reflexions de Marius Fina sobretot el que es cou al Club Handbol Empordà.

Gràcies Presi per Tot

 

 

 

 

 

 

 

Volver

Buscar en el sitio

© 2014 www.handbolemporda.es