Aqui us portem l'entrevista que li hem fet a Jota Estevez, entrenador de l'equip sènior Handbol Empordà Esplais-Construccions Montero.

19.11.2014 07:32

 

 

1. Després de cinc jornades l'equip segueix invicte. A què es deu tan bon començament de temporada?
 

Crec que es deu, més que res, que estem treballant molt en els entrenaments, fent tres sessions setmanals d'una hora i mitja cada sessió. És una càrrega prou important per a la categoria en la qual estem. A més, el treball de força i resistència estan donant els seus resultats, ja que físicament, per ara, estem en un nivell òptim.
L'esforç i la intensitat en els entrenaments es reflecteixen en els partits. Es nota el que estem intensos i això ens el donen els entrenaments.

 

2. Hem de recordar que l'equip s'ha renovat gairebé al complet amb jugadors joves. Creus que les reformes dins de l'equip, apostant per la joventut, ha estat i serà la correcta per al futur?
 

Per a la renovació de l'equip es van haver de donar diverses circumstàncies: que diversos jugadors "veterans" volguessin per la seva pròpia voluntat deixar l'equip, que els recanvis a aquests jugadors fossin membres de l'equip juvenil i que no tinguéssim prou nombre de jugadors juvenils per fer equip d'aquesta categoria.
En aquest punt ens trobem a finals de la temporada passada i la decisió que hem pres, des del club i per la meva part va ser la de renunciar a la categoria a la que havíem pujat i sortir en tercera catalana. Aquesta decisió també estava pensada perquè els jugadors més joves comencessin a tenir minuts i responsabilitats en els partits i que, potser, en una categoria superior, no els haguessin tingut.
Ens trobem amb un equip amb jugadors juvenils i júnior que s'estan acabant de formar i jugadors "veterans" que ajuden els més joves.
La decisió va ser arriscada, però crec que ha estat la correcta ja que aquest canvi generacional es tendia d'acabar donant tard o d'hora. En fer-ho ara, crec que hem guanyat un parell d'anys de treball tot i que, si la decisió és bona o no, només amb el temps ho sabrem.

 

3. Sé que és aviat encara i que la temporada és llarga. Veus l'equip amb possibilitats de pujar de categoria aquesta temporada? Creus que l'equip aguantarà el ritme físicament fins al final?
 

A la primera pregunta et responc amb un SI però vull matisar una cosa. Així com l'objectiu de l'any passat era el pujar de categoria, aquest any l'objectiu és consolidar un grup de jugadors com a equip perquè, en 3-4 anys, tinguem una base sòlida a l'equip sènior. Això em fa prendre decisions no pensant en el resultat sinó en la formació, amb la qual cosa, sabent que el guanyar és una part important del procés d'ensenyament-aprenentatge d'un equip, anirem a jugar els partits ia prendre'ns la competició com una diversió i una exigència. A més, aquest any els jugadors ja saben que no vull sentir parlar d'apujar ni d'ascendir. I una altra cosa, arribaran les derrotes i haurem de valorar-les per corregir els errors que potser les victòries no ens deixen veure.
La resposta a la segona pregunta és que dependrà de la feina que fem en el període preparatori II, és a dir, en la "pretemporada" prèvia a la segona volta. L'any passat la gasolina ens va durar una volta i en la segona ho vam passar bastant malament físicament. Aquest any aquesta "pretemporada" serà d'un mes i mig i com, aquest any si, els jugadors estan per la feina, segur que reposarem forces per afrontar la segona volta amb les piles carregades.

 

4. Després d'observar la classificació, hi ha una dada a tenir en compte i són els gols en contra. Com es pot veure, i tot i estar invictes en la competició, sou el tercer equip que més gols rep. Creus que cal canviar alguna cosa a l'hora de defensar?
Anem per parts. Primer et diré perquè ens fiquen tants gols veient des de la part positiva i després faig la crítica.
Sense ser excuses, es donen una sèrie de circumstància que fa que encaixem molts gols:
 

• La nostra defensa és una defensa molt oberta on individualitzem força les responsabilitats. Crec que per al procés d'aprenentatge, és millor fer-ho d'aquesta manera.
El ritme de joc és molt alt per la nostra part, o això pretenem. Amb accions ràpides en atac i contraatacs nostres atacs solen duren molt poc. Això fa que els altres equips tinguin més nombre d'atacs al final d'un partit contra nosaltres que contra un altre equip.
Quan ens trobem amb jugadors més forts davant, els nostres defensors que encara no estan acostumats a jugar contra ells, en els 1x1 ens costa una mica. En aquest aspecte estem treballant la força perquè cada vegada ens sigui més fàcil anar al xoc.
Per guanyar els partits cal fer un gol més que l'equip rival. Crec que intentem fer un joc vistós i això, de vegades comporta riscos en defensa. Crec que, a més de ser el tercer equip més golejat, som, amb diferència el més golejador, no?

 

Com critica a la nostra defensa (tot i ser la part del joc que més entrenem), crec que hem de millorar molt en l'aspecte de concentració i intensitat. Max està fent una molt bona temporada i més si comptem que va estar sense jugar dos anys. Si estem intensos en defensa i som capaços de col·laborar entre nosaltres, millorarem molt aquesta part del joc i ajudarem molt més que Max pari.
Crec que és la part del joc que més marge de millora tenim i això fa que sigui un repte per a mi poder solucionar-ho.

 

Esperem us hagi agradat i ara ja sabem l'opinió de mister sobre l'equip i el camí a seguir, fins a una altra.

 
Gràcies Mister.

 

Volver

Buscar en el sitio

© 2014 www.handbolemporda.es